#008. Maand in het teken van kunst

Gepubliceerd op 1 juli 2021 om 11:11

In deze blog een terugblik over de maand juni. Over mijn reis richting afscheidsfotografie, Art Eindhoven in het Klokgebouw  de Kunstgids Kunstenaars en meer…

 

Door de ballotage

Yes, het is gelukt! Ik mag deelnemen aan de Art Eindhoven in het Klokgebouw in Eindhoven op 4 en 5 september. Mijn portfolio is goed genoeg bevonden! Ik heb meteen het meest complete (marketing) pakket aangeschaft en een muur van 4 meter. Daar kan ik wel een aantal werken op kwijt. Het was wel een behoorlijke investering, maar zeg zeggen “ondernemen is risico nemen” en als ik iets doe, dan wil ik het goed doen. Op de kunstbeurs ga ik een aantal van mijn nieuwste - niet eerder gepubliceerde - werken uit mijn huidige project over ‘het mysterie van het leven’ exposeren.

 

Kunstgids Kunstenaars

Stuiterend op mijn stoel las ik het mailtje of ik een bijdrage wilde leveren aan de Kunstgids voor Kunstenaars. Hier hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken! Het was wel een uitdaging om tot slechts vier beelden en de teksten te komen. Het zijn vier beelden uit mijn nieuwste fotoserie ‘Het mysterie van het leven’ geworden waaraan ik nu tijdens het fotografisch topjaar van Bart Siebelink werk. Vanaf begin augustus is deze Kunstgids onder andere te koop bij museumwinkels, diverse boekenwinkels in Nederland/België en bol.com. Leuk en spannend en wie weet wat het me nog brengt. 

 

Afscheidsfotografie

Hoe kan ik mijn Troostkunst verder uitbreiden is een vraag die me bezig houdt. Iets dat steeds op mijn pad blijft komen is uitvaartfotografie- en herinneringsfotografie. Ik heb in juni de ‘opleiding afscheidsfotografie’ van Gwendolyn Pieters aangeschaft. Een leuke cursus over alle elementen van afscheidsfotografie. Het gaat vooral over uitvaartfotografie, maar ook over herinneringsfotografie. Dit spreekt me enorm aan en het lijkt me dankbaar om met mijn fotografie voor dierbare en liefdevolle herinneringen te kunnen zorgen. Achteraf gezien had ik graag zo’n fotoshoot van mijn ouders en mij gehad. Een techniek die vaak bij herinneringsfotografie wordt gebruikt is Moment Design. 

 

Moment Design

Na een zoektocht over Moment Design kwam ik terecht bij een fotoworkshop van Karin Verhoog. Er bleek nog slechts een plekje vrij te zijn voor de workshop van begin juni. Ik heb me toen direct ingeschreven. Na een ochtend theorie konden we die in de middag meteen in de praktijk brengen en ondervinden hoe deze techniek werkt. Het was in dit geval geen shoot specifiek voor herinneringsfotografie, maar het zijn uiteraard wel foto’s die als herinnering gebruikt kunnen worden. Mooi om getuige te zijn van de mooie, liefdevolle en soms ontroerende momenten die zich voor de camera afspeelden. En leerzaam.

 

Uitsluipende libel

Eindelijk konden we voor Nature Talks weer op reis in eigen land voor de ‘lente-in-Drenthe’ workshop 3-daagse. Ik was er met name vanuit organisatorische kant bij, maar ben ook nog twee keer mee geweest om te fotograferen. In de vroege ochtend waren we getuige van het uitsluipen van een libel. Als je het over mooie momenten hebt! Wat een machtig gezicht was dat en ik had wel uren bij deze geboorte kunnen blijven zitten. Fascinerend om de libel uit de pop te zien komen, de vleugeltjes die worden opgepompt en het beestje van kleur te zien veranderen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.