#002. De natuur troost

Gepubliceerd op 6 juli 2020 om 20:54

Weekly blogs

De zin “deel elke dag waaraan je werkt” uit het boek ‘showyourwork’ heeft mij geïnspireerd om te starten met een wekelijkse blog. Een blog waarin ik o.a. met je deel waar ik de afgelopen week mee bezig ben geweest, over mijn creativiteit proces en wat mij inspireert en wat ik lees. Ofwel: een kijkje achter de schermen bij Troostkunst en HeArt Photography & Storytelling.

Het creativiteit proces (maandag 29 juni 2020)

Bij mij borrelt het altijd aan nieuwe ideeën. In mei heb ik mijn laatste fotoserie ‘Troostkleuren’ afgerond en ondertussen zit ik alweer aan een nieuw fotoproject na te denken. Ik fotografeer heel vaak ijs, ik vind het betoverend om in het ijs nieuwe werelden te zien ontstaan. Fascinerend om steeds iets nieuws te ontdekken.

Ik ben dan ook erg reislustig en ik denk dat dat ook komt doordat ik het zo heerlijk vind om nieuwe en onbekende werelden ontdekken. Het verkennen van de buitenwereld door naar afgelegen landen te reizen, tot het duiken in de mysterieuze binnenwereld door middel van kunst. Maar goed, ik zit dus nu over een nieuw project te brainstormen met als thema ‘het onbekende: van de magische onderwaterwereld tot het kleurrijke universum’.

Voor mij werkt het creativiteitsproces dan als volgt: 

  • In een paar zinnen mijn idee omschrijven
  • Het maken van een mindmap
  • Een moodboard maken o.a. op mijn Pinterest bord en die beelden elkaar verzamelen die bij mijn idee passen. Nog heel intuïtief en globaal.
  • Het borrelen vindt verder plaats om uiteindelijk steeds concreter worden. Dit proces is dus nu gaande. Ik weet dus ook nog niet precies hoe het eruit komt te zien, maar ik weet wel dat er altijd weer iets unieks en origineels uit voortkomt  :-). Suggesties zijn uiteraard welkom.

Fine Art (dinsdag 30 juni 2020) 

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de opmerking dat ik mijn bijzondere natuur fotokunst meer met anderen mag gaan delen. Zo heb ik mezelf de volgende doelstelling meegegeven: in de maand juli heb ik 100 van mijn werken in mijn online webshop van werkaandemuur geplaatst. Er staan nu 93 van mijn werken bij Artistic Nature Photography ;-). Erna ga ik aan de slag met mijn reisfotografie. Vandaag ben ik hier weer mee bezig geweest en heb ik mijn werken ook gekoppeld aan mijn Pinterest. Ik heb o.a. het beeld dat bovenaan deze blog staat in mijn shop geplaatst: voor mij een soort gekleurd universum.

Troostkunst (woensdag 1 juli 2020)

Ja, de 1000 folders voor troostkunst zijn binnen en heb ik met het lokale krantje laten verspreiden. Een kleurrijke folder met hierop een aantal van mijn werken en producten. Ik ben benieuwd naar de reacties!

De natuur was mijn troost (donderdag 2 juli 2020)

Van jongs af aan vind ik het al heerlijk om me te verliezen in wondere wereld van boeken. Ook nu lees ik nog steeds vrij vaak. Laatst kwam ik in een boek deze mooie zin tegen: “De natuur was mijn troost.” Voor mij werkt dat ook zo bij het fotograferen in de natuur. Het is voor mij haast meditatief, ik kan dan helemaal opgaan in de natuur en niks meer meekrijgen van de rest van de wereld. Heerlijk. Een soort ontsnapping uit het nu. Natuurtroost.

Uitvaartzorging (vrijdag 3 juli 2020)

Wat fijn dat ik mijn troostkaarten en troostkaarsen bij een uitvaartverzorger mag neerzetten. “Klein beginnen en dan zien we vanzelf hoeveel vraag er naar is”, is de insteek van de uitvaartverzorger. Geweldig toch dat iemand mij hierin verder wil helpen?

Thomas Peschak (zaterdag 4 juli 2020)

Wat een mooi filmpje van Thomas Peschak, een conservatie fotograaf, op YouTube. Het filmpje gaat over veerkracht en hoop. Over de kracht van fotografie. Hij noemt zichzelf een hopeloze optimist. Ik krijg koude rillingen bij het zien van de opnames van de manta rays. Dit doet me ook herinneren aan een van mijn geweldige ervaringen: het snorkelen tussen de mantaroggen in Indonesië. De onderwaterwereld is “Full of Colour” en een “Magical World” vertelt Thomas. Ik zeg, zeker even kijken. 

Zeepsop (zondag 5 juli 2020)

Vandaag thuis mijn nieuwe fotocamera aan het uittesten. Ik vond het geen weer om lekker naar buiten te gaan. Dus, ben ik thuis met zeepsop en een macrolens aan de slag gegaan. Zie hier het resultaat van een middagje binnen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.