#001. Troostkunst Welkom!

Gepubliceerd op 23 mei 2020 om 20:20

Welkom op mijn nieuwe pagina voor Troostkunst.

 

Laat ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Nanda Bussers en ik fotografeer al geruime tijd. In mijn fotokunstwerken met de natuur als inspiratiebron wordt vaak - op symbolische wijze - de cyclus van het leven uitgebeeld.  In mijn schilderachtige en organische (macro) beelden zijn kleur, vorm, sfeer en structuur belangrijk. De laatste tijd is mijn werk steeds abstracter geworden en wil ik er vooral een bepaald gevoel mee uitdrukken. 

 

De cyclus van het leven

In 2016 heb ik een fotoserie gemaakt die ook geëxposeerd is. Een dame maakte tijdens de expositie een opmerking die mij altijd is bij gebleven.  Zij zei toen namelijk tegen mij:"Jouw werk raakt me en steunt mij in deze lastige periode." Hoe mooi is dat, dat ik met mijn fotokunst jou even kan laten ontsnappen aan de werkelijkheid?

 

Warme lichtpuntjes van troost

Begin dit jaar realiseerde ik me dan ook wat ik nu écht met mijn fotokunst wil. Namelijk het bieden van warme lichtpuntjes van troost in donkere tijden. Mijn nieuwe bedrijf Troostkunst is toen geboren en ben ik volop aan de slag gegaan met het verder uitwerken van mijn concept en bijpassende producten voor Troostkunst. Een vriendin van me heeft mijn logo ontwikkeld. In de letters heeft zij een van mijn favoriete beelden verwerkt.

Naast troostkunst voor aan de muur, heb ik ook twee soorten troostkaarsen (glas en keramiek), troostkaarten en troostcollages ontwikkeld. Met de troostkaarsen kan je bijvoorbeeld voor iemand symbolisch een kaarsje laten branden, de kaars in je woonkamer of bij een foto van je dierbare neerzetten. Een bijzonder en uniek kaartje sturen om te laten weten dat je aan iemand denkt? Dat kan bijvoorbeeld met de troostkaarten.

 

Hopelijk kan ik je met mijn troostkunst en troostverhalen inspireren en steunen. Een klein gebaar van troost geven. En je warme lichtpuntjes van troost bieden.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.