#058. Bloesems van troost

Gepubliceerd op 5 mei 2024 om 07:00

Het is alweer onze tweede week hier in Noorwegen. We hadden van de week een mini verhuizing van het centrum van Oslo naar Greverud, een dorp ongeveer 8 kilometer van Ski vandaan. Op 3 juni verhuizen we naar onze definitieve plek in Ski en worden ook onze spullen bezorgd. Ik kijk ernaar uit om dan echt te kunnen settelen.

We zijn al goed aan het integreren. Vorige week hebben we een flinke boodschappenrun gemaakt naar Zweden, waar de prijzen een stuk lager zijn dan hier. De achterbak van onze huurauto zat goed vol ;-). Martijn had woensdag een vrije dag vanwege de Dag van de Arbeid, en het weer was fantastisch, ideaal om de omgeving verder te verkennen. Gisteren heb ik hier in de buurt flink gewandeld (en het loopt hier toch wel wat anders dan het vlakke Nederland...), terwijl Martijn deelnam aan een hardloopevenement met zijn collega's, samen met zo'n 60.000 andere deelnemers.

De natuur hier is prachtig, met kabbelende beekjes, bossen vol bosanemonen, fladderende vlinders en het vrolijke vogelgezang. Het is een heerlijke plek om tot rust te komen, iets wat ik toch wel even nodig had! 
Ons huidige appartement heeft een bescheiden tuintje met een kersenboom die momenteel in volle bloei staat. Het is een herinnering aan de vergankelijkheid van het leven en de hoop die altijd weer terugkeert, jaar na jaar, met de belofte van nieuwe groei en bloei. Deze gedachte brengt ons in een contemplatieve staat, waarin we ons laten leiden door de emotie en symboliek van de natuur om ons heen.


Naast het fotograferen gebruik ik deze tijd om op te ruimen, te organiseren en enkele achterstallige taken af te ronden. Ook denk ik na over mijn fotoproject en mijn grotere business concept. En natuurlijk neem ik af en toe wat tijd om ontspannen een boek te lezen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.