#057. Over het ontstaan van Healing Hearthworks

Gepubliceerd op 28 april 2024 om 11:11

De eerste week in Oslo voelt een beetje als een semi-werkvakantie. Op dinsdag en donderdag werk ik nog gewoon voor Nature Talks. De overige dagen heb ik mezelf deze week rust gegund om bij te komen van de afgelopen weken. Dus heerlijk een boek lezen, eindelijk aan de slag met mijn archieffoto's van onder andere Lake Kerkini, Canada, het bijwerken van mijn mailbox, het oppakken van andere klussen die zijn blijven liggen en natuurlijk ook een beetje als toerist Oslo verkennen.


Healing Heartworks

Nu heb ik ook meer tijd om na te denken wat ik precies met mijn bedrijf wil bereiken. Ik dacht al een tijdje na over een internationale naam, en een paar weken geleden viel alles op zijn plek: "Healing Heart(h)works" (door Nanda Bussers). Ik heb meteen de domeinnaam www.healingheartworks.com geregistreerd en vanaf mei ga ik hiermee aan de slag.

Verbinding met de natuur

Verder ben ik bezig met het verfijnen van mijn missie. Ik ben overigens niet zo'n fan van het woord 'missie', maar het geeft denk ik wel een idee van de richting die ik met mijn bedrijf op wil gaan. Samen met mijn business coach werk ik er al een tijdje aan om steeds helderder te krijgen wat ik wil brengen en te brengen heb. Bij de ideeën die ik had, miste ik steeds mijn diepe verbinding met de natuur. Die connectie voel ik van jongs af aan en ik wil die echt (weer) meer integreren in mijn bedrijf. Ik ben natuurlijk niet voor niets een aantal jaar geleden met natuurfotografie gestart tijdens de ziekte van mijn moeder. Dit is wat ik tot nu toe heb opgeschreven. Het is nog niet helemaal compleet, maar over het algemeen klopt het nu wel. "Ervaar de kracht van Healing Hearthworks, waar de schoonheid van Moeder Aarde en de troost van kunst samenkomen om licht en kleur te brengen bij jouw reis door rouw."


Healing Hearthworker

Jacinta Kogelman kwam met de naam Healing Hearthworker, en dat is inderdaad heel passend. Vorig jaar volgde ik bij haar en Andrea Gulickx een fotoworkshop waar ik een collage maakte waarin ook de natuur en aarde terugkwamen. Nu weet ik welke tekst er nog op mijn collega ontbrak (Healing Hearthworks dus). Als Healing Hearthworker streef ik ernaar om mensen die met rouw en verlies te maken hebben, troost, heling en hoop te bieden tijdens hun rouwproces. Dit doe ik door de verbinding met de rustgevende kracht van de natuur, de diepe band met Moeder Aarde, de inspirerende kracht van mijn fotokunst en spirituele groei. Mijn creaties dienen als bronnen van troost en heling, als stralen van licht die warmte, liefde en hoop brengen in tijden van duisternis, en licht en kleur in donkere en sombere tijden. Een veilige (virtuele) plek om tot rust te komen, te reflecteren en jezelf te hervinden.

 

Fotoproject Earth & Light

We verblijven trouwens tot woensdag 1 mei 2024 in een service-appartement dat niet zo gezellig en huiselijk is, geregeld door Martijns werk. Dinsdag gaan we weer verhuizen, naar onze tijdelijke Airbnb. Onze spullen zijn deze week ook in Oslo gearriveerd. Ik kijk er naar uit om begin juni naar onze vaste plek in Ski te verhuizen en ons nieuwe leven hier echt op te bouwen, terwijl ik verder ga met Healing Hearthworks. Ik kan niet wachten om de prachtige (foto)plekken in Noorwegen te ontdekken. En natuurlijk om door te gaan met mijn fotoproject over Earth & Light. Genoeg dingen om naar uit te kijken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.