#050. Precies 1 maand voor vertrek

Gepubliceerd op 21 maart 2024 om 20:20

Precies 1 maand voor ons definitieve vertrek!

Vanavond hebben we onze vlucht naar Oslo geboekt, op 21 april vertrekken we definitief naar Noorwegen. Tot die tijd zijn we nog druk bezig met allerlei praktische regeldingen. Ik ben nu vooral aan het opruimen, en bekijk bij alles wat ik wil houden en wat ik mee wil nemen naar Oslo.

Vandaag, na het werk, heb ik het mijnwerkerspak van mijn opa afgegeven bij de collectiemedewerker van het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen. Mijn opa heeft gewerkt bij Staatsmijn Emma in Hoensbroek, een locatie waar tegenwoordig overigens weinig meer te zien is van deze historie.

De collectiemedewerker vond het bijzonder dat dit pak door generaties heen is doorgegeven, van mijn opa naar mijn vader, om uiteindelijk hier op zolder te belanden. Ik wilde de kleding niet meenemen bij onze verhuizing en vond dat het een mooie nieuwe bestemming verdiende. De mijnen zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis en natuurlijk ook van mijn roots.

Er zat ook nog een verrassing bij die de collectiemedewerker van het Mijnmuseum niet herkende. Waarschijnlijk is het kleding uit het Belgische leger. Hij gaat dit bij zijn vrijwilligers navragen en houdt mij hiervan ook op de hoogte. Ik hoop dat het me voor ons definitieve vertrek nog lukt om het museum te bezoeken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.