#049. Over de eerste twee weken in Oslo

Gepubliceerd op 20 maart 2024 om 17:00

Twee weken geleden plaatste ik op Facebook een berichtje dat ik onderweg was naar Noorwegen (Oslo). En wat zijn de afgelopen twee weken voorbij gevlogen! Sinds gisteren ben ik weer thuis in Nederland. De komende maand zal vooral bestaan uit praktische regeldingen zoals inpakken, opruimen, poetsen en natuurlijk ook nog gewoon werken en heb ik een aantal vrienden/familiebezoekjes en fotoworkshops gepland staan.


Prachtig zicht op de stad en fjorden

Terug naar de afgelopen twee weken. De eerste dagen bestonden vooral uit het verkennen van de omgeving, het ontmoeten van een aantal van Martijn zijn collega’s (bij een pubquiz). Martijn heeft me toen ook een korte rondleiding op zijn werk gegeven. Je hebt vanaf daar een prachtig zicht op de stad en fjorden. Ook hebben we met een andere collega van hem PSV in de bar gekeken (ze was nu toevallig ook hier vanuit Nederland). Gezellig allemaal.

Een heerlijke nieuwe plek in Ski (Oslo)

Verder hadden we een afspraak bij de politie, wat nodig is om in Noorwegen te mogen wonen. En het is dan natuurlijk ook wel zo handig om een huis te hebben om in te wonen ;-). Dat was een ander doel van mijn bezoek: het vinden van een mooie woonruimte. Op internet hebben we heel wat appartementen afgestruind, een aantal hebben we ook bezichtigd.

Eéntje sprong er echt uit! Een appartement dat anders is dan anders. Lekker licht, enorm grote ramen, natuurlijke materialen en zelfs een tuintje. De dag na de bezichtiging kregen we van de eigenaar al een bericht dat wij zijn eerste keus waren en als we wilden er per 1 juni in kunnen. We moesten nog even wat dingen uitzoeken, maar het is gelukt, we hebben per 1 juni een heerlijke nieuwe plek in Ski! Super dat dit zo snel is gegaan.

Dit is een redelijk rustige plek in de buurt van een Nationaal Natuurpark. Ik kan niet wachten om dit gebied met mijn fotocamera te gaan verkennen. Tot 1 mei hebben we vanuit Martijn zijn werk een service appartement in het centrum van Oslo. We moeten de maand mei dus nog zien te overbruggen, maar we vinden vast wel ergens een AirB&B ofzo.

Norsk Natur Foto Festival 2024

Wat zo bijzonder is, is dat ons nieuwe huis op slechts 15 minuten lopen ligt van het Noorse Natuurfotofestivalweekend (NNFF). Eén van de organisatoren (Magnus) van het natuurfotofestival woont bijvoorbeeld nog geen 400 meter van onze nieuwe plek vandaan. Magnus nodigde me al uit om eens samen te gaan fotograferen. Erg fijn en leuk om al wat contacten te hebben.
Magnus zei al dat ik volgend jaar onderdeel van hun team ben en dat ik dan ook tijdens het Natuurfotofestival een aantal van mijn foto's kan exposeren.

Ik heb in ieder geval genoten van het natuurfotofestival. Een kleine reünie, met ook nieuwe ontmoetingen en inspiratie. Persoonlijk vond ik de lezingen van David Hup & Michiel van Noppen, Joan de la Malla, Karine Aigner en de foto’s van Wim Vooijs en Wilfred Wessel Berthelsen eruit springen. Helaas spreek ik nog geen Noors waardoor ik niet alle lezingen kon volgen. Waarschijnlijk start over een maand onze taaltraining Noors.

Troostkunst Concept

Ook heb ik veel inspiratie opgedaan voor mijn grotere Troostkunst-concept. Dit door de verschillende lezingen en zeker ook door de gesprekken, zoals bijvoorbeeld met de bekende Nederlandse conservatie en storytelling fotograaf Jasper Doest. Je weet wel, van Floortje Dessing gaat mee. 

Troostkunst is de afgelopen twee weken goed doorgegaan. Vandaag heb ik 10 pakketjes met kaarten verzonden (de kaarten zijn nu praktisch uitverkocht), hebben 8 van mijn kunstwerken een mooie nieuwe plek gevonden. Hopelijk vinden mijn andere fotokunstwerken ook nog een mooie nieuwe plek. Als je iets of iemand kent, hoor ik dat graag.
Via mijn blog kreeg ik van iemand de vraag hoeveel de foto van een klaproos kost. Zij waren helemaal geraakt door die foto en wilden die op een rouwkaart gebruiken.. Fijn dat ik dit dan voor ze kan betekenen en het voelt geweldig dat dit nu meer begint te lopen. Ook heb ik ideeën voor een nieuw fotoproject in Noorwegen, waarover ik later meer zal delen. So, stay tuned!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
een maand geleden

Super positief allemaal Nanda!

Nanda
een maand geleden

Ja he Thea, fijne ontwikkelingen!