#046. Met mijn troostkaarten op de Feel Good Market in Eindhoven

Gepubliceerd op 30 november 2023 om 20:24

In moeilijke tijden, wanneer de dagen donker lijken, is er niets krachtiger dan een kaartje vol troost. Een lichtpuntje van genegenheid, een herinnering dat iemand aan je denkt. 

Met een troostkaartje kun je iemand troost, steun, kracht en sterkte wensen. Een troostkaartje sturen aan iemand die het moeilijk heeft door bijvoorbeeld een verdrietige gebeurtenis zoals een dierbare is overleden, iemand die (ernstig) ziek is, een operatie moet ondergaan of andere ingrijpende gebeurtenissen. Of iemand die dit jaar met Kerstmis voor het eerst alleen is.

Kaarten geschikt voor verschillende levensmomenten

Ik weet nog goed hoe lastig ik het kon vinden om voor mijn moeder die ernstig ziek was een passend kaartje te vinden. Of te vrolijk, of een tekst die ik totaal niet bij de situatie vond passen. Om die reden heb ik blanco kaarten ontwikkeld, kaarten die geschikt zijn voor meerdere levensmomenten. Op deze kaart kun je je eigen bemoedigende en persoonlijke tekst schrijven. Een troostkaartje is een mooie manier om iemand die het om welke reden dan ook moeilijk heeft te laten weten dat je aan hem/haar denkt. Uit ervaring weet ik dat dat steun biedt en iemand goed doet.

Een slinger van troost

Een tijdje geleden was ik bij een lezing van het Toon Hermans Huis in Weert. De geestelijk verzorger die haar verhaal deed, vertelde dat patiënten in een ziekenhuis zoveel troost halen uit kaarten die ze van (on)bekende mogen ontvangen. Het doet goed om te weten dat iemand aan je denkt. De kaarten hangen dan als een slinger van troost in de ziekenhuiskamer.


Zondag 17 december op de Feel Good Market in Eindhoven

Op 17 december sta ik op de Feel Good Market met mijn nieuwe collectie troostkaarten. Samen met Manon, een ritueelbegeleider, hebben we zorgvuldig kaarten gekozen die een warme gloed van troost verspreiden. Elke foto, geïnspireerd door de natuur (in elk seizoen), draagt een boodschap van hoop en verbondenheid. Laat deze kaarten licht brengen in de donkerste dagen. Uiteraard hoef je niet tot zondag 17 december te wachten en kan je de kaarten ook in mijn webshop bestellen. Kijk voor meer informatie gerust in mijn webshop

 

Hopelijk zie ik je op zondag 17 december! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.