#044. Riekje Boswijk-Hummels Troostboek

Gepubliceerd op 16 juli 2023 om 07:00

Troost - Als je iemand mist

Vorig jaar heb ik het boek Troost van Riekje Boswijk-Hummel gekocht en ik wil dit boek weer gaan lezen. Nu met het idee om de tips die in dit boek staan met jou te kunnen delen. Riekje Boswijk-Hummel is geboren op 22 februari 1944 en is een Nederlandse psycholoog en schrijver. Ze heeft een lange carrière gehad in de geestelijke gezondheidszorg en heeft veel gewerkt met mensen die te maken hebben met rouw, verlies en verdriet. Meerdere boeken heeft ze op haar naam staan, waarvan "TROOST - Als je iemand mist" een van haar bekendste werken is. In dit boek onderzoekt ze - op een warme en empathische manier - hoe we rouw en verlies kunnen ervaren en om kunnen omgaan met het gemis van een dierbare. Dit met voorbeelden en situaties uit de dagdagelijkse praktijk.

 

Troostend en ondersteunend bij rouw

Haar achtergrond als psycholoog stelt haar in staat om diepgaande inzichten in de menselijke emoties te krijgen, en hoe wij omgaan met ingrijpende levensgebeurtenissen. Haar boeken zijn niet alleen informatief, maar ook troostend en ondersteunend voor als je met rouw en verlies te maken hebt. Zij heeft met haar werk dan ook bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn rondom rouwverwerking en het belang van troost en steun voor mensen die een dierbare hebben verloren. Haar boeken zijn zowel in Nederland als internationaal goed ontvangen en hebben velen geholpen in tijden van moeilijkheid en verdriet.

 

Waar komt het woord troost vandaan?

Vorig jaar schreef ik een blog over de oorsprong van het woord troost

 

In de komende periode deel ik meer inzichten uit dit boek met je. Voor nu laat ik het hierbij. Wordt vervolgd.

 

Liefs, Nanda

 

Reactie plaatsen

Reacties

Pypefefs
6 maanden geleden

Hey, truth-seekers! Dive into our Telegram channel for raw, uncensored content challenging the established norms. Uncover the unfiltered reality influencing our everyday lives.
This is unique content that won't be shown on TV.

Link to Channel: HOT INSIDE UNCENSORED

https://t.me/+HgctQg10yXxhMzky