#041. Uitnodiging voor ZomerZin Expo "Stardust" in Oisterwijk (29 juli t/m 19 augustus)

Gepubliceerd op 25 juni 2023 om 07:07

Hierbij nodig ik je van harte persoonlijk uit voor mijn expositie "Stardust" die vanaf eind juli te bezichtigen is op een unieke locatie in het mooie Oisterwijk!

 

Voor de "Zomerzin Expositie" die wordt georganiseerd door Stichting Lodewijkskerkje, ben ik uitverkozen om dit jaar mijn werken tentoon te stellen, een enorme eer. De voorbereidingen voor deze expositie zijn dan ook al in volle gang. De tekst voor de website is geschreven, nieuwe wenskaarten zijn besteld en van mijn nieuwe werk heb ik een selectie van 8 beelden gemaakt die ik in het prachtige Lodewijkskerkje in Oisterwijk ga exposeren.

Deze serie met kleurrijke en abstracte beelden heb ik nog niet eerder geëxposeerd. En ik nodig je dan ook graag uit om je te laten meevoeren door een beeldend poëtische reis naar het ontstaan van tijd en ruimte. 

*

Over de expositie "Stardust"

In den beginne was er ‘niets’, enkel een gitzwarte ‘leegte’. Zo’n 14 miljard jaar geleden vond er in dat ‘niets’ een gigantische explosie plaats: met deze Oerknal werd een compleet heelal geboren. Toen was er Duisternis. Miljoenen jaren Duisternis. Na een paar honderd miljoen jaar vormden zich vervolgens de eerste sterren.


Licht
!

Uit grote clusters sterren ontstonden vervolgens de eerste sterrenstelsels. Variaties aan licht. De zon, de maan, vele planeten waaronder Moeder Aarde onthulden zich. Een oneindig kleurenpalet.

Bij de dood van een ster komt sterrenstof vrij. Uit dit sterrenstof werden weer nieuwe sterren geboren. Een eeuwigdurend patroon waarin elk einde een nieuw begin is. Er is bewijs dat wij allemaal uit sterrenstof bestaan en deel uitmaken van het schier oneindig evoluerend heelal.

Een ontzagwekkende geschiedenis: mysterieuze beelden

Dit ontstaan zie je ook terug in het type beelden in deze intrigerende fotoserie. Na verloop van tijd veranderen de beelden en worden zij steeds lichter, kleurrijker en krijgen ze meer vorm. Met bijzondere kleuren en contouren, abstracte en soms mysterieuze beelden die in elkaar overvloeien en zo nieuwe figuren vormen. Eeuwigdurende patronen. Nanda heeft een fascinatie voor organische dynamiek in natuurlijke beelden.


Lichtpuntjes

Onderscheidend door vervagende, universele en diepere lagen. Dat is wat Nanda voelt en ziet, dat is wat zij fotografeert. De creatie van een beeld waarnaar je blijft kijken, waarin je blijft ontdekken. Een expressie van gevoel, intrigerend door je in te leven en weg te dromen. Maar ook om troost en warmte te vinden, een lichtpuntje als een kaars in een duister.

Laat je tijdens deze expositie meevoeren door haar beelden. Nanda’s fotokunst is te koop tijdens de expositie en natuurlijk is zij zelf ook aanwezig.


*


Op de zaterdagmiddagen ben ik zelf ook aanwezig in het Lodewijkskerkje en zou ik het erg leuk vinden om je daar te zien!  

Combineer het bijvoorbeeld met een wandeling door de vele mooie natuurgebieden die rondom Oisterwijk te vinden zijn, zoals de Oisterwijkse Bossen en Vennen of De Kampina. Oisterwijk staat verder bekend om z’n vele galerieën en gezellige terrasjes.


Meer informatie
Bezoekadres: Kerkstraat 64, Oisterwijk
Datum: zaterdag 29 juli, zaterdag 5, zaterdag 12 en zaterdag 19 augustus
Openingstijden: 13.30 - 16.30 uur
Website: https://www.lodewijkskerkje.nl/agenda/zomerzin-expositie-stardust-fotokunst-door-nanda-bussers/#content

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.