#037. Troostkunst is jarig

Gepubliceerd op 28 mei 2023 om 07:07

In deze blog een korte terugblik op afgelopen week, deze week bestond mijn bedrijf 5 jaar en deel ik mijn (business- en fotografie-)reis met je en vertel ik je waarom een bierviltje belangrijk voor me is. 

Kunstfotografie

Deze week bestond mijn bedrijf alweer vijf jaar. Ik weet nog goed dat ik me in 2018 ‘s ochtend bij de Kamer van Koophandel inschreef met mijn bedrijf TravelHeart Photography. Reizen was (en nog steeds wel hoor) mijn alles. All snel had ik mijn eerste betaalde opdracht als campingfotograaf. Een erg leuke ervaring en belevenis. Toch is er bij mij in de afgelopen jaren een verandering in focus gekomen. Toen wist ik bijvoorbeeld nog niet zo goed of ik nu iets met reizen en/of met kunstfotografie wilde gaan doen. Maar ook vorig jaar stond ik op een ander punt. In deze blog lees je mijn blog van een jaar geleden

 

Zonder donker kan er geen licht zijn

Nu, vijf jaar later, heb ik enorm veel geprobeerd en geleerd. Terugdenkend aan vijf jaar geleden wist ik echt niet waaraan ik begon met mijn ondernemerschap. Ik wist toen helemaal niet wat hier allemaal bij komt kijken. Misschien maar goed ook dat ik geen beren op de weg zag. Sindsdien heb ik veel over business, marketing en mindset gelezen. Luister ik regelmatig naar de business podcast van onder andere Kim Munnecom. In haar podcast zitten altijd wel (kleine) dingen waar ik iets mee kan. Laatst is ze bij een event met Abraham/Esther Hicks geweest en vertelde ze hier uitgebreid over. Een zin over dat contrasten in het leven nodig zijn is mij enorm bij gebleven. “Zelfs een foto kan niet worden gemaakt zonder licht en donker. Zonder donker kan er geen licht zijn.” Of Troostkunst ooit was ontstaan zonder de contrasten die ik in mijn leven heb ervaren, betwijfel ik.

 

Het bierviltje

De richting van mijn bedrijf is zoals gezegd behoorlijk veranderd en weet ik waarop ik me wil richten. Waar ik een aantal jaar geleden als grote droom had om met een zelf gemaakte fotoreportage in de National Geographic te staan en deze wens op een bierviltje schreef. Ondanks dat de richting veranderd is, heeft het bierviltje me geholpen om stil te blijven staan bij mijn droom, de keuzes die ik wel of niet maakte etc. En heeft het me gebracht waar ik nu sta en ik een nieuwe droom heb….  Neemt niet weg als ik daarvoor vandaag zou worden benaderd ik dan nog steeds "ja" zeg hoor. 😉
 

Omdat mijn bedrijf deze week vijf jaar bestond, vond ik het mooi om wederom mijn droom op een bierviltje te schrijven. Een droom die een stuk persoonlijker is geworden! Dit is wat ik heb geschreven, met dank trouwens aan Laura van Vuurkind voor het meedenken over de tekst. Laura zei van de week nog dat er zoveel beleving en liefde in mijn werk zit. Erg fijn om te horen!

 

"Over 5 jaar…

Heb ik een internationaal platform voor troostende en helende kunsten opgebouwd.

Met mijn kunst breng ik licht en troost in donkere tijden,

Geïnspireerd door de natuur brengt mijn (foto)kunst heling en verlichting aan zij die het het meest nodig hebben."


En wil ik toegroeien naar de expert op het gebied van troostkunst, healing arts (onder andere voor ziekenhuizen), rouwkunst en spirituele kunst. Ofwel kunst met purpose! En op die manier warme lichtpuntjes van troost verspreiden.


Wat hebben Art Based Learning en Healing Art met elkaar te maken?

Ik richt me tegenwoordig dus volledig op de troostende en helende kracht van kunst. Als ik er nu over praat, voel ik dat dit klopt! Reisfotografie is een mooi onderdeel van Healing Art. Hoewel ik vijf jaar geleden nog niet wist wat de verschillende dingen die ik deed met elkaar gemeen hadden, weet ik nu dat het allemaal met troost en heling te maken heeft. Veel foto’s van landschappen worden bijvoorbeeld als Healing Art gekenmerkt. De cursus Art Based Learning die ik vorig jaar via mijn werkgever (toen nog opdrachtgever) Nature Talks volgde heeft eraan bijgedragen dat ik me verder in Healing Arts ben gaan verdiepen. Super leuk ook dat mijn werk is geselecteerd voor de internationale online expo  "The Healing Power of Colors” van The Healing Power of Art. This spectacular exhibition features 89 artists with radiant, joyful and healing works of art staat op hun website vermeld.

 

Succes met je webshop

Sinds een paar weken word ik in mijn zaak gecoacht door Astrid van der Made en Laura Frauenfelder (van Vuurkind) over het stellen van prioriteiten in mijn bedrijf. Ik kan wel prioriteiten stellen en heel geconcentreerd in blokken aan bepaalde taken en/of projecten werken. Maar of dat dan altijd business-wise de beste keuzes en prioriteiten zijn, is dan maar de vraag. Het antwoord was nee, want ik heb mijn weekplanningen in de afgelopen weken toch her en der wat bijgeschaafd. Onder andere mijn online marketing gaat nu meer aandacht krijgen. Van de week voor het eerst in 13 (!) weken ook weer eens iets op Instagram geplaatst. Op mijn social media kanalen heb ik nu ook alles naar Troostkunst en Helende kunsten aangepast. Zo werkt mijn richting naar Troostkunst en Helende Kunsten in alles door.

 

In gesprek met een uitvaartondernemer

Naast online marketing richt ik me ook op offline marketing. Zo had ik van de week een afspraak met een uitvaartondernemer. Erg leuk om te zien hoe enthousiast ze over mijn wenskaarten en kaarshouders is. Met haar team gaat ze nu bespreken of ze kaarten bij me af gaan nemen. Ik ben benieuwd. Het zou erg mooi als ik de lichtpuntjes steeds verder kan verspreiden! En het was sowieso erg leuk, leerzaam en ook gezellig om met elkaar in contact te zijn.

 

Dit is het voor deze week! Ik wens je een fijne zondag en tot volgende week! Neem vooral contact met me op bij opmerkingen, vragen en suggesties.

Liefs, Nanda

________________________________________________________________________________________________________________________________

Fotografie: Nanda Bussers van Troostkunst.


ps: de foto’s die bij de blogs worden gebruikt zijn uiteraard ook te koop. Bijvoorbeeld  als schilderij aan de muur, kaart of kaarshouder.  

Mijn shops:
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.