#029. Je bent niet alleen van Isa Hoes en Merlijn Kamerling

Gepubliceerd op 6 november 2022 om 20:20

"Je bent niet alleen" van Isa Hoes en Merlijn Kamerling

Vanmiddag was ik bij een openhartig gesprek met Isa Hoes en Merlijn Kamerling over verlies, verdriet en rouw in het Natlab. Begeleid door theatermaker en interviewer Anemoon Langenhoff. Complimenten voor de vragen en de rust die zij uitstraalt.

Ik vond het een prachtig en persoonlijk gesprek met een heerlijke interactie en humor tussen Isa en Merlijn. Ook al is het een behoorlijk heftig onderwerp, er werden (onderling) de nodige grapjes gemaakt. (Merlijn, je kon vandaag toch beter in het Natlab zitten dan in de Arena ­čśë)

Isa en Merlijn hebben begin dit jaar het boek 'Je bent niet alleen: een liefdevol boek over rouw en omgaan met het verlies van een dierbare' uitgebracht. Met hun boeken willen ze het taboe over de dood doorbreken. De dood hoort bij het leven en iedereen krijgt er op een gegeven moment mee te maken. Voor dit gezamenlijke boek hebben ze verschillende ervaringsdeskundigen zijn geïnterviewd. In het boek vind je tips over hoe je om kunt gaan met verlies. Een advies dat voor iedereen geldt is moeilijk te geven. Rouw is voor iedereen natuurlijk erg persoonlijk. Maar er voor iemand zijn en luisteren doet al veel goed.

Misschien vond ik het mooiste advies van Isa wel: luister naar je hart. Of Merlijn zijn grootste les, rouw gaat nooit voorbij, het blijft onderdeel van je. Zo is het voor mij in ieder geval ook. Mijn rouw en verlies draag ik altijd bij me, het hoort bij mij me en heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Waarschijnlijk was mijn bedrijf Troostkunst zonder deze verlies ervaringen nooit ontstaan...

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.