#028. Een kaarsje aansteken op Allerzielen

Gepubliceerd op 30 oktober 2022 om 11:11

Het is weer tijd voor mijn wekelijkse blog. Een blog waarin ik van alles deel over heling, troost, rouw en spiritualiteit (dit in combinatie met kunst). Ik merk dat ik steeds meer focus in mijn business krijg. Zo fijn! Het zijn onderwerpen waarin ik mezelf in de afgelopen jaren volop heb ontwikkeld en ik hopelijk jou ook mee kan helpen. Gisteren las ik in de nieuwsbrief van de bibliotheek Eindhoven dat Isa Hoes en Merlijn Kamerling zondag 6 november naar het Natlab in Eindhoven komen om over hun rouwproces te vertellen. Ik heb direct een ticket besteld en ik ben erg benieuwd. Hierover binnenkort meer. Je leest verder in deze blog iets meer over Allerzielen. 

Allerzielen

Woensdag 2 november is het Allerzielen, de dag waarop de overledenen worden herdacht en wordt gebeden voor hun zielen. Een westerse rooms-katholiek traditie en ook al ben ik niet met het geloof opgevoed, vind ik het wel een mooie symboliek om voor alle dierbaren die in de afgelopen jaren zijn overleden een kaarsje aan te steken. Het biedt mij herinnering en troost.

Een aantal jaar geleden ben ik op deze dag naar de begraafplaats in Eindhoven geweest. Een bijzondere ervaring met alle lichtjes en kunstwerken en het biedt de gelegenheid om het leven te vieren en om de dierbaren die we zo missen te herdenken. Een lichtje in de donkerte. Wie gedenk jij op deze dag en steek je een kaarsje voor aan? Op de website van RememberMe lees je meer over de geschiedenis van Allerzielen, Allerheiligen en Halloween.

 

Dit is het voor nu, tot volgende week weer waarin ik meer deel over de podcast van Geerteke van Lierop en wat het mij heeft gebracht.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.