#021. Troostrijke tranen

Gepubliceerd op 30 mei 2022 om 11:11

Afgelopen week heb ik weer een aantal nieuwe beelden voor mijn fotoproject gemaakt, heerlijk. Komen er wellicht nieuwe samenwerkingen aan (woehoe, spannend)en was het verder een vrij relaxte week. Een week waarin we onze reis naar Canada hebben geboekt en ik veel losse actiepunten administratieve klusjes heb afgerond. Niet heel spannend, maar moet wel gebeuren. Zeker met bijna een maand vakantie in het vooruitzicht :-).

Troostrijke tranen

Bij het fotograferen en de selectie van de beelden die mij het meeste aanspreken mer ik dat het project 'Healing Art' zich steeds meer richting 'troostrijke onderwaterbloemen' ontwikkelt. Ik krijg weer allemaal nieuwe ideeën om dit concept vorm te geven. Met waterdruppels, verschillende kleuren, glas, lichtpuntjes etc. Ik heb de beelden die ik tot nu toe heb gemaakt in een presentatie gezet. Door het visueel te maken, gaat bij mij altijd het creatieve proces weer verder borrelen. Wellicht kan ik voor deze serie ook nog beelden uit mijn archief gebruiken. Het wordt in ieder geval vervolgd. Stay tuned als je benieuwd bent waar ik op 27 augustus met mijn project sta. Dan heb ik namelijk de terugkomdag van Art Based Learning, in het kader van deze cursus ben ik nu bezig om dit project vorm te geven. Hoewel ik me zomaar kan voorstellen dat ik er na eind augustus nog wel mee verder ga...

Wie stuurt er nog een kaartje?

Vorige week sprak ik met een uitvaartverzorger die zei dat er eigenlijk haast geen kaartjes meer worden verzonden, behalve na een overlijden. Zij hebben al een aantal keer kaarten bij me gekocht, die zij een jaar na het overlijden van een dierbare aan de nabestaande versturen. Een mooi gebaar vind ik dat en een enorme troost voor de nabestaande. Hopelijk zitten er bij de serie 'Troostrijke tranen' straks beelden die geschikt zijn voor een rouwkaart en/of bidprentje.

Vier jaar

Verder was het afgelopen maandag alweer vier jaar geleden dat ik mijn bedrijf bij de Kamer van Koophandel heb ingeschreven. Zie ook mijn blog van maandag. In de afgelopen vier jaar heeft mijn zaak toch best wel een andere wending gekregen. Een wending die ik vooraf niet had kunnen bedenken. Mijn buurvrouw uit Eindhoven verwoordde het mooi: "En in die 4 jaar heeft je bedrijf vorm gekregen al is die vorm steeds in beweging met welke richting je op bent gegaan. Net als een meanderende rivier, we weten de bron waar hij uit is ontstaan maar de route naar zee kiest ze zelf. Wat een mooie reis is het".

Mijnherinnering

Dinsdag ontvang ik een leuk berichtje van Mijnherinnering om over een eventuele samenwerking te praten. Miriam (de eigenaresse) heeft een winkel in Boxtel, het zou toch geweldig zijn als een aantal van mijn waxinelichthouders daar een plekje krijgen. Vooral de waxinelichthouders spreken Miriam erg aan als troostgeschenkje. Ze vindt het mooi om wat nieuws en unieks in haar shop aan te kunnen bieden. Toevallig zat ze van de week weer eens een keertje op Rememberme te kijken over wat er zoal opstaat. Ik zat er laatst nog aan te denken om ook foto's van de meer standaard plaatjes te maken die je wel vaker op rouwkaarten ziet. Maar door haar opmerking, dat ze voor het vernieuwende en unieke gaat, denk ik dat ik juist mijn eigen ding moet blijven doen. Zoals bijvoorbeeld met de serie troostrijke tranen. En bijkomend voordeel is dat ik daar zelf ook de meeste voldoening uithaal :-). Ik ga woensdag naar haar winkel. Erg leuk en ik ben benieuwd wat ik jullie hier volgende week over kan delen. Tot woensdag weer!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.