Rouwkaarten

Rouwkaart sturen

Met een rouwkaart laat je familie, vrienden en andere bekenden weten dat jouw dierbare is overleden. In deze kaart vind je informatie wanneer de persoon is overleden, waar en hoe laat de uitvaart of herdenkingsdienst is en of je bent uitgenodigd voor de koffietafel. Rouwkaarten worden meestal aan familie, vrienden, kennissen en collega's van de overledene verzonden.

Het steunen van nabestaanden

Op de rouwkaart staat meestal de naam van de overledene, de datum en plaats van overlijden, informatie over de uitvaart of herdenkingsdienst en soms een persoonlijke boodschap of gedicht. Op mijn moeders rouwkaart stond bijvoorbeeld een korte tekst die zij zelf op een papiertje had geschreven. Toen ik voor het versturen van de rouwkaarten de adressen in haar adressenboekje opzocht viel dat papiertje er toevallig (?) uit. Rouwkaarten worden dus verstuurd in een periode van verdriet en rouw. Met een rouwkaart kan je de nabestaanden steunen en aan hun je medeleven te tonen.

 

Verschillende natuurfoto's voor op de rouwkaart

Bij een uitvaartondernemer vind je vaak in een catalogus verschillende designs voor op de rouwkaart waaruit je kan kiezen. Vroeger waren de kaarten meestal zwart/wit en met een zwarte rand. Dat is nu niet meer zo en worden er vaker ook gekleurde beelden gebruikt. Ben je op zoek naar een beeld met kleur, bijvoorbeeld van de lievelingsplant of bloem van jouw dierbare? Mijn natuurfoto's kunnen bijvoorbeeld ook als rouwkaart worden gebruikt. Alle bovenstaande natuurfoto's kunnen op een rouwkaart gedrukt worden. De foto's zijn geordend op het verloop van de seizoenen. Uiteraard kunnen de foto's ook geplaatst worden op een bidprentje of gedachteniskaartje.  Neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden.