Spirituele kunst

Spirituele kunst is een kunstvorm die zich richt op het uitdrukken van spirituele of mystieke ideeën en/of ervaringen door middel van kunst. Met mijn spirituele kunst hoop ik je te inspireren om na te denken over jouw eigen spirituele pad, om je zo te helpen je te verbinden met de diepere aspecten van het leven. Spirituele kunst kan je troost en heling bieden en kan verschillende vormen aannemen (schilderijen, beeldhouwwerken, muziek, dans en poëzie). Ik richt me op fotografie als vorm van spirituele kunst. Spirituele kunst omvat verschillende thema's. Denk hierbij bijvoorbeeld aan religie, filosofie, mythologie en esoterische onderwerpen.


Gevoel van verbondenheid

Ik vind spiritualiteit nog steeds een lastig begrip. Spiritualiteit is afkomstig van het woord Spirit dat geest betekent. Spiritualiteit wordt ook wel omschreven als alles dat met de geest te maken heeft. Volgens mij heeft het vooral met bewustwording te maken. In spirituele kunst worden vaak symbolen en archetypen gebruikt om diepere spirituele betekenissen over te brengen. Het is een manier om de onzichtbare, niet-fysieke aspecten van het leven te communiceren en te verkennen, en om een gevoel van verbondenheid met het hogere bewustzijn te creëren. 

Sterrenstof: een reis door tijd en ruimte

In 2021 heb ik bij natuurfotograaf Bart Siebelink een fotografisch topjaar gevolgd. Een jaar lang heb ik aan het fotoproject Stardust gewerkt. In het begin wist ik nog niet precies wat mijn onderwerp was, maar al snel ontstond er een fotoserie van abstracte en kleurrijke beelden over het ontstaan van het leven. De serie start met het zogenaamd zwarte 'niets', tot de oerknal, planeten, elementen en de eerste levensvormen. In dat grootse en kleurrijke universum zijn wij mensen maar klein een nietig. Om een of andere reden geeft mij dat troost. Op deze pagina vind je een impressie van de werken die ik tijdens dit fotoproject heb gemaakt. Deze werken zijn onder andere te koop via mijn online shop bij Werk aan de Muur.