cyclus van het leven
profielfoto nanda bussers troostkunst

Troostblogs

Blogs over leven, liefde, kunst, verdriet, heling en troost. Hopelijk kan ik je hiermee troost bieden en inspireren. Verder houd ik je via mijn blogs op de hoogte van mijn laatste ontwikkelingen en nieuwtjes.

#017. Featured bij internationaal kunstplatform Itsliquid

Gisteren is er een interview op het internationale kunst platform gepubliceerd over mijn artistieke reis. Trots op! De eerste reacties waren ook erg leuk om te lezen, zoals bijvoorbeeld deze: "Prachtige en heel bijzondere beelden en een mooi verhaal over je leven, je inspiratie en over je beelden. Dit is het voor nu, hopelijk inspireert het interview je en tot volgende week!

Lees meer »

#016. Tranen van verdriet

Afgelopen dagen waren enorm druk, namens Nature Talks stonden we het hele weekend op Professional Imaging. Erg leuk, maar daardoor helaas geen tijd gehad om een blog te schrijven. Hier nog een foto die ik als onderdeel van de serie over helende onderwaterbloemen heb gemaakt. In dit beeld zie ik druppels die met elkaar verbonden zijn. Vind dat wel een mooie symboliek. Vanavond ga ik naar een lezing van Manu Keirse, ik zal hier vrijdag meer over delen :-). Op dit moment ben ik over de helft in het boek Troost van Riekje, ook hierover ga ik nog meer delen. Dit is het voor nu, tot vrijdag!

Lees meer »

#014. Samenwerking met RememberMe.nl

In deze blog vertel ik je meer over mijn nieuwe samenwerking met RememberMe.nl en hoe die tot stand is gekomen. Een paar weken geleden had ik telefonisch contact met een medewerker van RememberMe.nl. “Wat heb jij toch mooie troostgeschenken, kaarshouders, wenskaarten en schilderijen op je website staan”, zei ze. Na een korte stilte: ”Heb jij er wel eens aan had gedacht om jouw Troostproducten via ons platform aan te bieden?”

Lees meer »

#013. Waar komt het woord troost vandaan?

In deze blog vertel ik je meer over de oorsprong van het woord troost en wat het nu eigenlijk betekent. Zoals eerder gezegd ben ik weer gestart met het schrijven van blogs op mijn website en me daarvoor verder aan het verdiepen in verlies, verdriet, rouwverwerking, troost, kunst etc. Van de week luisterde ik bijvoorbeeld een interessante podcast van Riekje Boswijk-Hummel over Troost. Een aantal passages uit deze podcast deel ik in deze blog met je.

Lees meer »

#012. Een bijzonder lichtje

Een leuk berichtje op facebook van een tevreden klant. Zij heeft een glazen kaars bij me besteld en twee van mijn natuurfoto's in een lijstje. Vind het zo echt een sfeervol hoekje geworden en hopelijk biedt het haar letterlijk en symbolisch warme lichtpuntjes.

Lees meer »

#010. Mijn verhaal en over het ontstaan van Troostkunst

Regelmatig luister ik naar de business podcast van Kim Munnecom. Zo vertelt ze in een van haar podcasts dat als je iets consistent een jaar lang elke dag doet, dit zorgt voor een enorme groei, onder andere in je persoonlijke ontwikkeling. Eerlijk gezegd vind ik dit een behoorlijke challenge. Want wat deel je op dagelijkse basis waar je lezer ook nog iets aan heeft? En hoe plan ik er de tijd voor in naast mijn andere drukke baan? Voor mij is dat 'iets' trouwens bloggen. Een podcast of iets op YouTube past bijvoorbeeld minder bij mij. Maar goed, ik wil deze uitdaging aangaan, maar dan niet zeven dagen per week, ik start met drie dagen per week (op maandag, woensdag en vrijdag). Vandaag als eerste een blog over mijn verhaal en het ontstaan van Troostkunst zo'n twee jaar geleden.

Lees meer »

#006. Wat is abstracte natuurfotografie? En meer nieuwtjes!

In deze blog een korte terugblik op de maand maart. Naast het updaten van mijn website voor Troostkunst en de nieuwe collectie troostkaarsen, ben ik niet alleen met Troostkunst bezig. Naast troostkunst ben ik bijvoorbeeld nu met een fotoproject over het ontstaan van leven bezig en deel ik hierin vooral mijn creatieve proces. Plus ben ik als zelfstandige betrokken bij de organisatie Nature Talks. Wel heeft alles op een of andere manier een link met natuurfotografie.

Lees meer »