TROOSTKUNST » BLOGS
cyclus van het leven
profielfoto nanda bussers troostkunst

Troostblogs

Blogs over leven, liefde, kunst, verdriet, heling en troost. Hopelijk kan ik je hiermee troost bieden en inspireren. Verder houd ik je via mijn blogs op de hoogte van mijn laatste ontwikkelingen en nieuwtjes.

#1. Mijn verhaal en over het ontstaan van Troostkunst

Regelmatig luister ik naar de business podcast van Kim Munnecom. Zo vertelt ze in een van haar podcasts dat als je iets consistent een jaar lang elke dag doet, dit zorgt voor een enorme groei, onder andere in je persoonlijke ontwikkeling. Eerlijk gezegd vind ik dit een behoorlijke challenge. Want wat deel je op dagelijkse basis waar je lezer ook nog iets aan heeft? En hoe plan ik er de tijd voor in naast mijn andere drukke baan? Voor mij is dat 'iets' trouwens bloggen. Een podcast of iets op YouTube past bijvoorbeeld minder bij mij. Maar goed, ik wil deze uitdaging aangaan, maar dan niet zeven dagen per week, ik start met drie dagen per week (op maandag, woensdag en vrijdag). Vandaag als eerste een blog over mijn verhaal en het ontstaan van Troostkunst zo'n twee jaar geleden.

Lees meer »

Wat is abstracte natuurfotografie? En meer nieuwtjes!

In deze blog een korte terugblik op de maand maart. Naast het updaten van mijn website voor Troostkunst en de nieuwe collectie troostkaarsen, ben ik niet alleen met Troostkunst bezig. Naast troostkunst ben ik bijvoorbeeld nu met een fotoproject over het ontstaan van leven bezig en deel ik hierin vooral mijn creatieve proces. Plus ben ik als zelfstandige betrokken bij de organisatie Nature Talks. Wel heeft alles op een of andere manier een link met natuurfotografie.

Lees meer »

De symboliek van bloemen en meer….

Februari 2021 was een maand van uitersten: van vrieskou tot warme voorjaarstemperaturen. Van fotograferen van sneeuw, ijsveren en ijsbloemen tot het op de gevoelige plaat zetten van de lentebodes. Deze voorjaarsbloeiers hebben ook een mooie symboliek. In deze blog lees je hier meer over. Verder heb ik deze maand ook weer veel foto’s voor het fotografisch topjaar gemaakt. 

Lees meer »

Een kaars als troost

Een van mijn goede voornemens is om dit jaar in ieder geval maandelijks een troostblog te schrijven. Het is vandaag 1 februari, dus tijd voor een nieuwe blog. Afgelopen maand was een goede maand. Lekker aan de slag bij Nature Talks, onder andere volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe natuurfoto workshops. En ook tijd gemaakt om zelf te fotograferen. Dit is mijn tijd van het jaar: genieten van de sneeuw en de rijp in de natuur. Verder ben ik flink aan de slag voor mijn fotografisch topjaar. Heb ik in januari troostkaarsen - en kaarten verkocht en een challenge bij natuurfotografie.nl gewonnen! Lees vooral verder :-).

Lees meer »

De natuur troost

De zin “deel elke dag waaraan je werkt” uit het boek ‘showyourwork’ heeft mij geïnspireerd om te starten met een wekelijkse blog. Een blog waarin ik o.a. met je deel waar ik de afgelopen week mee bezig ben geweest, over mijn creativiteit proces en wat mij inspireert en wat ik lees. Ofwel: een kijkje achter de schermen bij Troostkunst en HeArt Photography & Storytelling.

Lees meer »