cyclus van het leven
profielfoto nanda bussers troostkunst

Troostblogs

Blogs over leven, liefde, kunst, verdriet, heling en troost. Hopelijk kan ik je hiermee troost bieden en inspireren. Verder houd ik je via mijn blogs op de hoogte van mijn laatste ontwikkelingen en nieuwtjes.

#12. Troostrijke tranen

Afgelopen week heb ik weer een aantal nieuwe beelden voor mijn fotoproject gemaakt, heerlijk. Komen er wellicht nieuwe samenwerkingen aan (woehoe, spannend)en was het verder een vrij relaxte week. Een week waarin we onze reis naar Canada hebben geboekt en ik veel losse actiepunten administratieve klusjes heb afgerond. Niet heel spannend, maar moet wel gebeuren. Zeker met bijna een maand vakantie in het vooruitzicht :-).

Lees meer »

#11. Manu Keirse Lezing ‘Sterven is verhuizen van de buitenwereld naar het hart van de mensen die van je houden’

Vorige week ben ik naar de mooie lezing van prof. dr. em. Manu Keirse geweest. Hij is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunst en een van de bekendste rouwexperts in Nederland en België als het over rouw en de laatste levensfase gaat. Manu Keirse verdiept zich dan ook al jaren in het omgaan met rouw en verlies. Hij heeft een groot aantal troostende boeken geschreven, waarin hij helpt om te gaan met rouw. Een van die boeken is 'Helpen bij verlies en verdriet - Een gids voor het gezin en de hulpverlener'. In zijn lezing deelde hij een aantal van zijn ervaringen met rouw en verlies die ook in het boek te lezen zijn. 

Lees meer »

#10. Nieuw werk!

Dit is een van mijn laatste werken die ik heb gemaakt voor mijn fotoproject over troostrijke onderwaterbloemen. Minimaal 1 keer per week wil ik een nieuw beeld met jullie delen. Ik heb nu een lekker lang weekend vrij vanwege Hemelvaart en wil dan ook weer verder gaan met mijn fotoproject. Ik ben benieuwd naar de uiteindelijke serie :-).

Lees meer »

#8. Featured bij internationaal kunstplatform Itsliquid

Gisteren is er een interview op het internationale kunst platform gepubliceerd over mijn artistieke reis. Trots op! De eerste reacties waren ook erg leuk om te lezen, zoals bijvoorbeeld deze: "Prachtige en heel bijzondere beelden en een mooi verhaal over je leven, je inspiratie en over je beelden. Dit is het voor nu, hopelijk inspireert het interview je en tot volgende week!

Lees meer »

#7. Tranen van verdriet

Afgelopen dagen waren enorm druk, namens Nature Talks stonden we het hele weekend op Professional Imaging. Erg leuk, maar daardoor helaas geen tijd gehad om een blog te schrijven. Hier nog een foto die ik als onderdeel van de serie over helende onderwaterbloemen heb gemaakt. In dit beeld zie ik druppels die met elkaar verbonden zijn. Vind dat wel een mooie symboliek. Vanavond ga ik naar een lezing van Manu Keirse, ik zal hier vrijdag meer over delen :-). Op dit moment ben ik over de helft in het boek Troost van Riekje, ook hierover ga ik nog meer delen. Dit is het voor nu, tot vrijdag!

Lees meer »

#5. Samenwerking met RememberMe.nl

In deze blog vertel ik je meer over mijn nieuwe samenwerking met RememberMe.nl en hoe die tot stand is gekomen. Een paar weken geleden had ik telefonisch contact met een medewerker van RememberMe.nl. “Wat heb jij toch mooie troostgeschenken, kaarshouders, wenskaarten en schilderijen op je website staan”, zei ze. Na een korte stilte: ”Heb jij er wel eens aan had gedacht om jouw Troostproducten via ons platform aan te bieden?”

Lees meer »

#4. Waar komt het woord troost vandaan?

In deze blog vertel ik je meer over de oorsprong van het woord troost en wat het nu eigenlijk betekent. Zoals eerder gezegd ben ik weer gestart met het schrijven van blogs op mijn website en me daarvoor verder aan het verdiepen in verlies, verdriet, rouwverwerking, troost, kunst etc. Van de week luisterde ik bijvoorbeeld een interessante podcast van Riekje Boswijk-Hummel over Troost. Een aantal passages uit deze podcast deel ik in deze blog met je.

Lees meer »

#3. Een bijzonder lichtje

Een leuk berichtje op facebook van een tevreden klant. Zij heeft een glazen kaars bij me besteld en twee van mijn natuurfoto's in een lijstje. Vind het zo echt een sfeervol hoekje geworden en hopelijk biedt het haar letterlijk en symbolisch warme lichtpuntjes.

Lees meer »