troostgeschenken en herinneringsproducten
profielfoto nanda bussers troostkunst

Troostkunst - Kunst als warme lichtpuntjes van troost

Troostkunst. Om iemand die het even wat moeilijker heeft, net dat beetje kracht en warmte te kunnen geven. Een klein gebaar van troost. Soms is het lastig om voor bepaalde levensmomenten een geschikt geschenk te vinden. Een troostkunst geschenk bij ziekte, bij Corona, eenzaamheid, voor een operatie, een burn-out, een scheiding, een miskraam of het verlies van een dierbare.
Er zijn vele momenten om je hart te laten spreken.


Let op: Van 4 juli tot en met 4 augustus ben ik op vakantie

en kan ik geen bestellingen versturen!


Troostgeschenken

Het is soms lastig om voor iemand die een moeilijke tijd doormaakt een geschikt cadeau te vinden. Om iemand dan toch net dat beetje warmte, kracht, kleur en hoop te kunnen geven, dat kleine gebaar van troost, heb ik diverse troostgeschenken ontwikkeld.

Troostkaarsen

Een kaarsje branden om iemand te laten weten dat je aan hem/haar denkt bijvoorbeeld voor een operatie of bij eenzaamheid. Een kaars om bij de foto van een dierbare te zetten? Er kunnen verschillende momenten zijn om een lichtje op te steken. Ik heb diverse troostkaarsen in mijn collectie: kleine troostkaarsen en grote troostkaarsen van keramiek en kaarshouders van glas.

Troostkaarten

Iemand een kaartje sturen om kracht en sterkte toe te wensen? Ik weet nog goed hoe lastig ik het kon vinden om voor mijn moeder die ernstig ziek was een passend kaartje te vinden. Of te vrolijk, of een tekst die ik totaal niet bij de situatie vond passen. Om die reden heb ik blanco kaarten ontwikkeld, kaarten die geschikt zijn voor meerdere levensmomenten. Bijvoorbeeld bij ziekte, een operatie of overlijden. Voor elk seizoen heb ik passende natuurfoto's.

Bidprentjes en rouwkaarten

Mijn foto's kunnen bijvoorbeeld ook als rouwkaart en/of bidprentje worden gebruikt. In de fotogalerij vind je een impressie van mijn fotowerk.

Troostschilderijen

Mijn artistieke foto’s zijn geïnspireerd op de natuur en met mijn werk hoop ik je te kunnen  steunen en hoop, kracht en rust te kunnen bieden. Hopelijk geniet je van mijn fotoschilderijen.


Over mij

Begin 2020 ontdekte ik wat ik nu écht met mijn fotokunst wil: het bieden van warme lichtpuntjes in donkere tijden. Toen is Troostkunst ontstaan: troost bieden met de artistieke foto's die ik maak.

 

Mijn persoonlijke en unieke werken zijn altijd geïnspireerd op de natuur. In mijn beelden zijn kleur, vorm, sfeer en structuur belangrijk. Vaak wordt - op symbolische wijze - de cyclus van het leven uitgebeeld. 

 


Wat zeggen anderen?

Weet de gevoelige kant weer te geven

Bij Troostkunst heb ik een troostkaarshouder besteld met een mooie kunstzinnige foto erop. De foto maakt het persoonlijk. Een cadeau dat ik met een bepaald doel kan geven. Nanda heeft me tijdens het bestelproces goed op de hoogte gehouden van de levertijd. De kaarshouder was als cadeau verpakt met een mooie kaart erbij. Echt een aanrader. Nanda weet met haar fotografie de gevoelige kant weer te geven.

Serge de Jonge

Prachtige en unieke troostproducten

Prachtige en unieke troostproducten! Bovendien een vriendelijke en snelle service!

Vronie Veugelers

Moment van rust en inspiratie

In mijn woonkamer schittert een prachtig werk van Nanda aan de muur, tevens mijn lievelingsfoto van haar (tot nu toe). De foto in kwestie, Circle of Life, is als muurposter geprint op airtex, formaat 200x300 cm. Een moment van rust en inspiratie iedere keer als ik op mijn bank plof en er naar kijk. De kleuren van mijn interieur zijn op basis van deze foto gekozen en het geheel maakt van mijn huis een thuis.

Patricia van de Moosdijk - van Hout

Mooi en duurzaam cadeau...

Vorig jaar een prachtige glazen troostkaars gekregen van Nanda. Nadat de kaars opgebrand was kon ik gemakkelijk de restanten van kaarsvet, lont en lijm eruit halen. Nu brand ik waxinelichtjes in de glazen troostkaars. Zo blijft hij steeds in gebruik en is het een duurzaam en mooi cadeau.

Ankie Wetzels


#1. Mijn verhaal en over het ontstaan van Troostkunst

Regelmatig luister ik naar de business podcast van Kim Munnecom. Zo vertelt ze in een van haar podcasts dat als je iets consistent een jaar lang elke dag doet, dit zorgt voor een enorme groei, onder andere in je persoonlijke ontwikkeling. Eerlijk gezegd vind ik dit een behoorlijke challenge. Want wat deel je op dagelijkse basis waar je lezer ook nog iets aan heeft? En hoe plan ik er de tijd voor in naast mijn andere drukke baan? Voor mij is dat 'iets' trouwens bloggen. Een podcast of iets op YouTube past bijvoorbeeld minder bij mij. Maar goed, ik wil deze uitdaging aangaan, maar dan niet zeven dagen per week, ik start met drie dagen per week (op maandag, woensdag en vrijdag). Vandaag als eerste een blog over mijn verhaal en het ontstaan van Troostkunst zo'n twee jaar geleden.

Lees meer »

Wat is abstracte natuurfotografie? En meer nieuwtjes!

In deze blog een korte terugblik op de maand maart. Naast het updaten van mijn website voor Troostkunst en de nieuwe collectie troostkaarsen, ben ik niet alleen met Troostkunst bezig. Naast troostkunst ben ik bijvoorbeeld nu met een fotoproject over het ontstaan van leven bezig en deel ik hierin vooral mijn creatieve proces. Plus ben ik als zelfstandige betrokken bij de organisatie Nature Talks. Wel heeft alles op een of andere manier een link met natuurfotografie.

Lees meer »

De symboliek van bloemen en meer….

Februari 2021 was een maand van uitersten: van vrieskou tot warme voorjaarstemperaturen. Van fotograferen van sneeuw, ijsveren en ijsbloemen tot het op de gevoelige plaat zetten van de lentebodes. Deze voorjaarsbloeiers hebben ook een mooie symboliek. In deze blog lees je hier meer over. Verder heb ik deze maand ook weer veel foto’s voor het fotografisch topjaar gemaakt. 

Lees meer »